Rescue Diver

Na het behalen van het Advanced Open Water  brevet heb je niet alleen de basisvaardigheden van het duiken onder de knie, maar kennis gemaakt met verschillende aspecten van de onderwaterwereld. Het is nu tijd voor de volgende stap: het helpen van andere duikers.

Tijdens de PADI Rescue Diver cursus leer je alle technieken die nodig zijn om duikers in moeilijkheden te helpen, en je leert problemen voorkomen. De cursus bestaat uit een theorie- en een praktijkdeel. De theorie wordt gegeven in 3 sessies aan de hand van de PADI Rescue Diver Manual en DVD. We gaan in op de mogelijke problemen bij duiken, het herkennen en de preventie van problemen en EHBO bij duikongevallen. De theorie wordt afgesloten met een examen. 

We houden ons niet alleen onder water maar ook aan de oppervlakte bezig met: duikers in paniek, zoekacties naar vermiste duikers, vermoeide en bewusteloze duikers. Alle technieken worden stap voor stap uitgelegd en opgebouwd, waarbij we gebruik maken van een rollenspel.

De cursus wordt afgesloten met twee praktijkscenario´s waar de cursist zelfstandig een vermiste duiker moet opsporen, bovenhalen en op het droge moet krijgen.

theorie 3 lessen
buitenwater 5 sessies
   
lesmateriaal PADI Rescue Diver kit

Kosten Rescue Diver: €  299,--

Deelname voorwaarden:

Keer terug naar opleidingen